Польща стала дуже популярною серед українських заробітчан

П'ятниця, 14 червня 2013, 14:55

Польща випередила Італію та Чехію в рейтингу найпопулярніших серед українських працівників країн, зайнявши друге місце після Росії.

Про це йдеться в аналітичному огляді польського Центру східних досліджень (OSW, Варшава), передає УНІАН.

OSW називає другу позицію Польщі найбільш цікавим результатом опитування, який нещодавно презентували Національна академія наук і Державний комітет статистики України.

Згідно із результатами, за останні три роки в Польщі працювали 168 тис громадян України, що на 50 тис більше, ніж у 2005-2008 роках.

Реклама:

"Причини збільшення популярності Польщі варто шукати у світовій економічній кризі і зменшенні кількості робочих місць в державах ЄС, зокрема, на півдні Європи (де раніше працювали українські мігранти), а також в більш суворій міграційній політиці, яку впровадили більшість держав ЄС", - зазначила експерт центру Марта Ярошевич.

Вона додала, що у Польщі не було подібних процесів, помітивши, що більшість українських працівників у Польщі - це жінки, жителі п'яти західних областей України.

"Польща, поза сумнівом, змогла сформувати імідж країни, яка дає шанси отримати роботу", - сказано в аналітичному огляді.

Близько 60% українців, які працюють у Польщі, мають середню освіту, 12% - вищу.

Нагадаємо, протягом 2012 року сума грошових переказів, що надійшла в Україну від трудових мігрантів та національної діаспори становила 7,5 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: