Український автопром нарощує виробництво

Четвер, 13 червня 2013, 09:14

Дія спецмита на імпортні автомобілі дозволила сповільнити падіння автовиробництва в Україні.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Згідно з повідомленням, у травні було вироблено рекордну в цьому році кількість автотранспорту -3,55 тис одиниць, що на 13% більше показників квітня, говориться в звіті асоціації "Укравтопром".

Докладної розбивки по заводам асоціація не надає, але зазначає, що позитивну динаміку забезпечили виробники легкових автомобілів - корпорація "Богдан" наростила виробництво в 18 разів, а Кременчуцький автоскладальний завод (КрАСЗ) - на 43%.

Реклама:

Всього в країні за п'ять місяців було випущено 12,5 тис легкових автомобілів, що на 59% менше показників минулого року. У квітні падіння до аналогічного періоду минулого року склало 61,3%, а за результатами першого кварталу - 63,4%.

Як пише видання, зростання виробництва в компаніях пояснюють благотворним впливом, який справили на галузь введені з 13 квітня спеціальні мита на імпортні автомобілі.

Це дозволило корпорації "Богдан" відновити виробництво моделей АвтоВАЗу і Hyundai. У квітні компанія запустила Черкаський автозавод. Корпорація запланувала зростання обсягу виробництва в поточному році на рівні 25%.

Наприкінці травня "Богдан" підписав угоду з китайською JAC про виробництво на Черкаському автозаводі седана C-класу JAC J5 і кросовера JAC S5 (клас SUV-Compact). КрАСЗ в кінці травня відновив випуск автомобілів Geely, припинений навесні минулого року.

Підприємство вироблятиме три моделі, тоді як в 2012 році була лише одна. На ЗАЗі розглядають можливості для складання автомобілів Opel Astra Classiс і Zafira Classic, а також Chevrolet Lacetti.

Обмеження імпорту автомобілів дозволило ЗАЗу вперше за багато років вийти на перше місце серед найбільш продаваних автомобілів в країні, а заводу "Єврокар" - підтягнутися ближче до лідерів при загальному падінні ринку на більш ніж 24%.

У найближчій перспективі учасники ринку розраховують не тільки нарощувати виробництво, а й робити свою продукцію більш доступною для споживача.

На "Єврокарі" очікують, що обсяг виробництва заводу в цьому році буде як мінімум не нижче, ніж у минулому.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: