У Азарова призупинили введення біометричних паспортів

Середа, 12 червня 2013, 15:46

Кабмін вирішив повторно затвердити єдині зразки бланків документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України або спеціальний статус.

Про це пише ZN.UA.

Як повідомляється, Кабмін призупинив дію своєї постанови від 13 березня № 185 "Деякі питання виконання закону "Про Єдиний державний демографічний реєстр і документах, які підтверджують громадянство України, посвідчують особу або її спеціальний статус".

Міністерству внутрішніх справ з Міністерством фінансів запропоновано у тримісячний термін розробити і подати на затвердження єдині зразки бланків документів.

Реклама:

Як відомо, постановою № 185 затверджувалися єдині зразки бланків біометричних документів, що засвідчують особу, підтверджують громадянство України або спеціальний статус.

Постанова також передбачала виготовлення, оформлення та видачу документів, зразки бланків яких затверджені цією постановою, із застосуванням засобів Державної інформаційної системи реєстраційного обліку фізичних осіб та їх документування, пише видання.

Тендер на виробництво біометричних документів в Україні виграло підприємство EDAPS, що входить в консорціум "ЄДАПС".

Нагадаємо, в листопаді 2012 року Рада прийняла закон про єдиний державний демографічний реєстр з поправками президента, що передбачає біометричні паспорти.

Закон про єдиний державний демографічний реєстр був прийнятий 2 жовтня 2012 року.

Згідно із документом, громадянам України запропоновано видавати паспорти нового зразка, які б містили електронні чіпи з біометричними даними власника паспорта.

Проти закону виступали представники церкви, громадських правозахисних організацій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: