Росія планує зайняти 50-е місце у рейтингу Doing Business

Середа, 12 червня 2013, 14:57

Росія може піднятися на 50-е місце з нинішнього 112-го в рейтингу Світового банку Doing Business вже за підсумками 2013 року.

Про це заявив міністр економічного розвитку РФ Андрій Бєлоусов, передають "Ведомости".

"Якби нам вдалося повністю в цьому році виконати всі заходи, які передбачені у дев'яти дорожніх картах на поточний рік, то - ми проводили спеціально ці оцінки - ми змогли б піднятися в рейтингу Doing Business з 112-го місця, яке ми сьогодні займаємо, приблизно на 50-е місце. Тобто це був би абсолютно очевидний ривок", - сказав міністр.

Він нагадав, що в даний час урядом Росії затверджені дев'ять дорожніх карт, підготовлених за участю Агентства стратегічних ініціатив. Ці дорожні карти включають 520 заходів.

Реклама:

За словами Бєлоусова, ступінь просування з реалізації різних дорожніх карт різна.

"Але робота вже почалася, і є відчуття в бізнес-співтоваристві, що результати вже є, хоча повинен сказати, що очікувань поки що більше, ніж вже зроблено", - сказав Білоусов.

Як повідомлялося, міністр доходів і зборів України Олександр Клименко нещодавно заявив, що у Міндоходів є об'єктивні причини прогнозувати зростання позицій України в рейтингу податкових систем Paying Taxes-2014, який щорічно публікує Світовий банк у рамках загального рейтингу Doing Business.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: