Фірма синів екс-міністра відсудила скандальну ділянку в Ялті

Середа, 12 червня 2013, 09:44

Суд залишив скандальну земельну ділянку на Полікуровському пагорбі у Ялті у користуванні ТОВ "Аль".

Про це свідчить рішення Господарського суду Автономної Республіки Крим від 28 травня 2013 року, пишуть "Наші гроші".

Прокуратура Ялти вимагала скасувати договір оренди цієї ділянки площею 0,85 га, укладений 23.01.2003, і повернути її міськраді.

Свої вимоги вона мотивувала тим, що дана ділянка знаходиться в межах історичного ареалу, однак узгодження на виділення цієї землі від департаменту культурної спадщини та культурних цінностей Мінкульту фірма не отримувала.

Реклама:

Крім того, міськрада при передачі ділянки в оренду не встановила її категорію, а вона мала би належати до земель історико-культурного призначення.

Однак господарський суд, до якого справа була повернута з Севастопольського апеляційного суду, відмовився задовольнити цей позов у зв’язку зі спливом строку позовної давності.

Суд вказав, що прокуратурі було відомо про відведення даної ділянки ще у 2005-2007 роках, а не з 2012-го, як вона стверджувала в суді.

Нагадаємо, фірма у 2003 році отримала в оренду ділянку площею 0,85 га строком на 50 років для будівництва та обслуговування пансіонату сімейного типу. Вартість цієї ділянки, яка розташована по вул. Полікурівській у Ялті, становить 4,79 млн гривень.

Нинішнім власником ТОВ "Аль" є ПАТ "Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "Сігма-Інвест", 100% якого належить ТОВ "Сігма-Інвест".

Власниками останнього є депутат Дніпропетровської облради від Партії регіонів Сергій Мазур і його брат В’ячеслав Мазур. Їхній батько Валерій Мазур у 1995-1997 роках був міністром промисловості України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: