Влада хоче отримати від продажу енергооб'єктів 4 мільярди гривень

Понеділок, 10 червня 2013, 18:28

Фонд держмайна планує отримати в 2013 році від приватизації контрольних пакетів акцій 6 обленерго та компанії ПАТ "Донбасенерго" 4 млрд гривень.

Про це заявив глава фонду Олександр Рябченко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Це сім об'єктів з "Донбссенерго", але без "Центренерго". Це найдорожча компанія, з тих, що є (у держави), але через пожежу на Вуглегірській ТЕС вона поки не виставляється", - сказав він.

За оцінками глави фонду, можлива ціна продажу "Донбасенерго" - менше 1 млрд гривень.

Реклама:

Рябченко додав, що найбільш дорогі об'єкти з обленерго - "Харків-" і "Запоріжжяобленерго".

"Найдорожчий об'єкт – це "Харківобленерго". Я не впевнений, що його хтось купить", - сказав глава ФДМУ, але не став називати орієнтовну ціну окремих компаній.

У цілому він зазначив, що традиційно основною причиною можливого недовиконання бюджетного плану приватизації, який на цей рік встановлено в обсязі 10,9 млрд гривень, є нестача об'єктів для продажу.

"Якщо нам будуть передані на приватизацію об'єкти на 10 млрд гривень або 20 млрд гривень, ми всі їх продамо. Ми оптимісти, і розраховуємо, що об'єкти надійдуть", - заявив Рябченко.

Як повідомлялося, на думку старшого аналітика Dragon Capital Дениса Сакви, група "ДТЕК" Ріната Ахметова може придбати акції "Донбасенерго" для перепродажу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: