Moody's дає негативний прогноз сталеливарної промисловості Європи

Понеділок, 10 червня 2013, 17:52

Прогноз щодо сталеливарної промисловості Європи залишиться негативним протягом найближчих 12-18 місяців у зв'язку із триваючим зниженням цін на продукцію.

Про це йдеться у повідомленні міжнародного рейтингового агентства Moody's, передає "Прайм".

За оцінкою фахівців агентства, в 2013 році попит на сталь в 27 країнах ЄС знизиться на 2-4% після падіння на 9,6% в 2012 році.

"Ми очікуємо, що слабкий попит, низький коефіцієнт завантаження потужностей (нижче 75%) і падіння цін на сировину продовжать негативно впливати на вартість сталі. При цьому знижуються ціни не лише на гарячекатаний рулон, але і на продукцію з вуглецевої сталі, яка використовується в основному у будівництві", - заявив старший віце-президент Moody's Стівен Оман.

Реклама:

Агентство відзначає, що низькі ціни на сталь посилять ризики практично для всіх сталеливарних компаній Європи - ThyssenKrupp AG (має рейтинг "Ba1" з негативним прогнозом), Aperam SA ("B1" з негативним прогнозом), і Schmolz + Bickenbach AG ("B3", знаходиться в списку на перегляд).

При цьому, на думку аналітиків Moody's, послабити ризики погіршення фінансових показників зможуть компанії, які прагнуть до розвитку своєї діяльності на інших ринках та виробництва інших металів.

Зокрема, ArcelorMittal ("Ba1" з негативним прогнозом) останнім часом активно розширює виробництво залізної руди.

Як відомо, "ArcelorMittal Кривий Ріг" є одним найбільших виробників сталевого прокату в Україні, спеціалізується на виробництві довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: