Влада в серпні планує "пустити" з молотка "Донбасенерго"

Субота, 1 червня 2013, 14:26

Фонд держмайна в серпнi оголосить конкурс iз продажу 60,7% енергогенерувальної компанiї ПАТ "Донбасенерго" та виставить на бiржовi торги 5-вiдсотковi пакети енергопостачальних компанiй.

Про це йдеться у повiдомлені прес-служби ФДМ, передає "Інтерфакс-Україна".

Як зазначається, вiдповiдне рiшення закрiплено наказом вiдомства вiд 29 травня 2013 року.

"У вереснi буде оголошено бiржовi торги з продажу 46% акцiй енергопостачальної компанiї ПАТ "Черкасиобленерго" та вiдкритi конкурси з продажу 50,9% акцiй ПАТ "Тернопiльобленерго", 60,25% ВАТ "Запорiжжяобленерго", 60% АК "Харкiвобленерго", 65% ПАТ "Миколаївобленерго", 65% ПАТ "Хмельницькобленерго" та 75% ПАТ "Волиньобленерго", - йдеться у рішенні.

Реклама:

Як повiдомлялося, в 2012 роцi надходження вiд приватизацiї становили 6,76 млрд гривень за плану 10 млрд гривень.

Вiд початку поточного року по 12 квiтня приватизацiя принесла держбюджету 33,21 млн гривень, або 0,3% рiчного плану (10,9 млрд гривень).

ФДМ розраховує на полiпшення ситуацiї завдяки конкурсам iз продажу таких великих пiдприємств, як "Донбасенерго" та Одеський припортовий завод.

Вiдомство також очiкувало виставлення на конкурс "Центренерго", яке ранiше схвалив уряд, проте через пожежу на Вуглегiрськiй ТЕС приватизацiю цiєї компанiї наразi вiдкладено на невизначений термiн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!