Влада думає, що санкцій не буде через порушення авторських прав

Середа, 8 травня 2013, 17:12

Держслужба інтелектуальної власності вважає малоймовірним позбавлення України доступу до системи преференцій з урахуванням членства країни у СОТ.

Про це заявив перший заступник голови Держслужби Олексій Янов, передає "Інтерфакс-Україна".

"За наявності певних підстав Україна може позбутися доступу до генералізованої системи преференцій, що торкнеться імпорту в США української продукції в ряді галузей. Водночас, з урахуванням того факту, що Україна в даний час є членом СОТ, позбавлення доступу є дискусійним", - сказав він.

На думку Янова, більш важливим фактом першості України в списку країн, де не дотримуються права інтелектуальної власності, є те, що в технологічну сферу країни можуть припинити надходити іноземні інвестиції, в тому числі американські.

Реклама:

Перший заступник голови Держслужби запевнив, що вже 2013 року правовласники відчують перші результати "наведення порядку" відомством, які торкнуться збору і розподілу авторської винагороди, а також закупівлі програмного забезпечення для органів виконавчої влади.

Як відомо, торговельне представництво США в своєму щорічному спеціальному звіті поставило Україну на перше місце в списку країн, що не забезпечують ефективну правову охорону інтелектуальної власності.

Водночас віце-прем'єр Костянтин Грищенко вражає, що визнання України одним з основних порушників прав інтелектуальної власності в світі не відображає реального стану справ у цій сфері.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: