Влада хоче скасувати дозвіл на перепланування житлових будинків

Середа, 8 травня 2013, 13:20

Голова Держпідприємництва Михайло Бродський погодив законопроект, який передбачає скасування спецдозволу на перепланування житлових будинків, якщо воно не зачіпає несучі конструкції.

Про це повідомляє прес-служба Держпідприємництва.

Як зазначається, проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо переобладнання та перепланування жилих приміщень" розроблений Мінрегіоном.

Документ передбачає внесення змін до Житлового кодексу, Кодексу України про адміністративні правопорушення та закону "Про регулювання містобудівної діяльності".

Реклама:

"Так, пропонується скасувати дозвіл виконавчого комітету рад на виконання робіт з переобладнання та перепланування житлового будинку або приміщення, які не передбачають втручання в несучі та огороджувальні конструкції чи інженерні системи. Після завершення таких робіт введення об'єкта в експлуатацію буде не потрібно", - йдеться у повідомленні.

Згідно із законопроектом, перелік будівельних робіт, які можуть проводитися без отримання будь-якого документа, визначатиметься Мінрегіоном.  

Крім того, передбачається встановлення відповідальності за виконання будівельних робіт з реконструкції чи капітального ремонту квартири у багатоквартирному житловому будинку без отримання документу, який дає право на виконання таких робіт.

Штрафуватимуть і за  фальсифікацію даних у такому документі, а також експлуатацію квартири після проведення реконструкції чи капітального ремонту без прийняття в експлуатацію.

Розробники також пропонують внести зміни до визначення поняття "об’єкт будівництва". Таке поняття поширюватиметься на частини будівель і споруд, якими, зокрема, є квартири у багатоквартирних житлових будинках, з метою забезпечення можливості здійснення реконструкції та капітального ремонту таких квартир відповідно до містобудівного законодавства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: