Греція досягла прогресу в скороченні бюджетного дефіциту - МВФ

Вівторок, 7 травня 2013, 09:50

Греція добилася прогресу в скороченні бюджетного дефіциту і підвищення конкурентоспроможності, але їй необхідно продовжувати структурні реформи для відновлення економіки.

Про це йдеться в доповіді делегації Міжнародного валютного фонду за підсумками відвідування країни, передають "РИА новости".

МВФ називає "видатним" прогрес у скороченні бюджетного дефіциту з 2010 року, до кінця року країна може отримати первинний профіцит бюджету.

"Бюджетний план на період 2013-14 показує рішучість уряду виконати свої зобов'язання у фінансовому секторі", - йдеться в доповіді. Проте, державний борг залишається "дуже високим", вважає МВФ.

Реклама:

На думку авторів доповіді, Греція повинна активніше боротися з ухиленням від сплати податків, відкрити доступ до ряду професій для підвищення конкуренції і для того, щоб тяжкість заходів жорсткої економії не несли тільки співробітники держсектора і пенсіонери.

У доповіді містяться рекомендації з реформування податкового адміністрування та державного управління, щодо соціального захисту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!