"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Першим в Росію повернеться грузинський мед

Неділя, 5 травня 2013, 12:25

Мед буде перший грузинським продуктом, який повернеться на російський ринок.

Як заявляє керівник "Національного агентства продовольства" Грузії Зураб Чекурішвілі, постачання меду до Росії почнеться відразу ж по завершенні травневих свят, передає "Грузия Online".

За інформацією Чекурішвілі, після меду Грузія почне постачання овочів і фруктів, а восени розпочнеться експорт цитрусів. Російські бізнесмени зацікавлені і в експорті фундука та зелені.

"Через 12 місяців після зняття ембарго стане видно, наскільки стабільними будуть зв'язки з російськими партнерами. Після цього можна буде говорити про розширення поставок", - заявив Чекурішвілі.

Реклама:

Що стосується поставок вин, як заявляє керівник "Національного агентства вина" Леван Давіташвілі, Грузія чекає від Росії акцизні марки, після чого і почнеться експорт алкогольних напоїв.

Поставки акцизних марок очікуються в травні. Першою на російський ринок вийде компанія "Винний дім Дугладзе". За прогнозами Давіташвілі, в перший рік Грузія має намір продати від 8 до 10 млн пляшок, що в 4 рази менше показника до оголошення ембарго.

Слід зазначити, що з травня також з'явиться на російському ринку і мінеральна вода "Боржомі", яка вже пройшла всі реєстраційні процедури на російському ринку і отримала відповідний дозвіл.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: