У владі кажуть, що автоімпорт перевищує 4,5 мільярда на рік

П'ятниця, 31 травня 2013, 18:34

Автомобільний імпорт в Україні перевищує 4,5 млрд доларів на рік.

Про це повідомив заступник міністра промислової політики Олександр Каленков під час прес-брифінгу в п'ятницю, передає "Укрінформ".

"Імпорт із автомобілів перевищує 4,5 млрд доларів на рік - це друга стаття після енергоносіїв", - сказав заступник міністра.

За його словами, існуючий попит - ця велика конкурентна перевага, яку потрібно реалізувати і завантажити наші підприємства.

Реклама:

"Не йдеться про винахід українського автомобіля, йдеться про виробництво тих автомобілів, які мають попит в Україні. Наше завдання розмістити виробництво тут, в Україні і добитися підвищення рівня локалізації", - зазначив заступник міністра.

Як повідомив Каленков, перший напрям, в якому працює міністерство, - це створення умов для розміщення виробництв в Україні, пов'язані з цим заходи із захисту внутрішнього ринку у рамках СОТ, а також деяке технічне регулювання.

Як відомо, восени 2012 року ринок автомобільних кредитів почав скорочуватися, при цьому ті банки, які ще працювали з автокредитуванням підняли процентні ставки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: