"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Обсяг світових "офшорних" коштів сягнув 8,5 трильйона доларів

П'ятниця, 31 травня 2013, 13:51

Світовий обсяг коштів у офшорах за підсумками 2012 року зріс на сотні мільярдів доларів, незважаючи на старання міжнародних регуляторів.

Про це йдеться у звіті Boston Consulting Group (BCG), передають "Вести экономика".

Згідно із даними звіту, обсяг коштів, виведених в офшори в 2012 році, зріс на 6,1% до 8,5 трлн доларів.

У той же час необхідно відзначити, що ці кошти вже не є недоступними для податкових органів розвинених країн. З початку повсюдної боротьби з податковими ухильниками, яка була спровокована світовою фінансовою кризою в 2009 році, офшорні центри підписали десятки угод, що регулюють обмін інформацією.

Реклама:

Більше того, вони також були змушені погодитися на автоматичний обмін даними із США. І незважаючи на все це, тиск на офшори не слабшає, європейські регулятори змушують їх піти на подальші поступки з питання транспарентності напередодні саміту G8 в Північній Ірландії.

Наприклад, Ліхтенштейн скасував закони про банківську таємницю чотири роки тому під тиском США та ЄС, які направляли своїх клієнтів в інші офшорні юрисдикції, при цьому змушуючи один з найстаріших банківських центрів змінити свій імідж.

Як повідомлялося, за даними доповіді Global Wealth 2013 (BCG), світові фінансові активи, що знаходяться у приватних руках, в 2012 році зросли на 7,8% порівняно з 2011 роком і становлять 135,5 трлн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: