"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Веревський продає німцям найбільший цукровий завод в Україні

Четвер, 30 травня 2013, 20:45

Колишній нардеп від Партії регіонів Андрій Веревський зумів знайти покупця на один з чотирьох цукрових заводів, які дісталися йому після поглинання ПАТ "Цукровий союз "Укррос".

Про це пише Депо.ua.

Як йдеться в матеріалі, підприємство, здатне виробляти близько 1 тис тонн продукції на добу, разом з Торговим домом майже за 32 млн доларів погодилася викупити німецька група Pfeifer&Langen, яка вже займається цукровим бізнесом в Україні.

Нагадаємо, на минулому тижні АМКУ дозволив польській фірмі Pfeifer&Langen Inwestycje придбати контрольні частки в двох українських підприємствах: ТОВ "Чортківський цукровий завод" та ТОВ "Чортківський цукор".

Реклама:

Раніше про готовність розлучитися з ними заявила компанія Kernel Holding SA, основним акціонером якої є екс-депутат ВР Андрій Веревський, пише видання.

На початку травня в Kernel Holding повідомили, що його дочірні підприємства "уклали договір про продаж активів Чортківського цукрового заводу та частки участі в місцевій цукрових торгової компанії на загальну суму до 32,5 млн доларів.

Як повідомляється, однією з умов завершення угоди в компанії назвали отримання дозволу Антимонопольного комітету. Тепер, коли це сталося, Pfeifer&Langen Inwestycje, що входить в однойменну німецьку цукрову групу з 10 підприємствами в ЄС і річним оборотом понад 1,5 млрд доларів, отримає можливість істотно наростити масштаби свого бізнесу в Україні.

Як відомо, у листопаді 2012 року повідомлялося, що "Кернел" прийняла рішення відмовитися від виробництва цукру та продати належні їй цукрові заводи.

"Кернел" - вертикально інтегрована компанія, що працює в агропромисловому секторі України з 1994 року. Виробляє цукор, соняшникову олію, здійснює дистрибуцію бутильованої олії в країні під торговими марками "Щедрий Дар", "Стожар", "Чумак Золота", експорт олії й зернових, надає послуги зі зберігання зернових та олійних культур на елеваторах.

Як повідомлялося, нещодавно Веревський зі статками у 1 млрд доларів посів 1342 позицію у американському рейтингу Forbes.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!