Фірташ ліквідує компанію Ostchem Україна

Четвер, 30 травня 2013, 17:36

Загальні збори учасників "Остхем Україна" вирішили ліквідувати компанію у зв'язку з реструктуризацією всього холдингу Ostchem, який представляє азотний бізнес Group DF.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Group DF, передає "Інтерфакс-Україна".

"Дана ініціатива проходить в рамках комплексної програми трансформації Group DF, метою якої є підвищення прозорості та інвестиційної привабливості всіх бізнесів групи в очах кредиторів та інвестиційного співтовариства", - прокоментували в прес-службі.

У групі відзначили, що менеджмент Ostchem вибудовує більш ефективну, керовану і прозору бізнес-модель.

Реклама:

"Скорочення кількості юридичних осіб в холдингу призведе до зниження витрат, більш зрозумілою структурі бізнесу. Реструктуризація ще викликана поділом бізнесів на азотний і титановий", - уточнили в прес-службі.

У групі додали, що юридична реструктуризація - тільки один з елементів трансформації бізнесу, наприклад, з впровадженням кращих практик корпоративного управління або аудитом МСФЗ звітності. Серед цілей такої трансформації - посилення позицій на світовому ринку і підготовка до виходу на міжнародні ринки капіталу.

ТОВ "Остхем Україна" створено восени 2005 року, основний вид діяльності - оптова торгівля хімічними продуктами. Підприємство раніше очолював нинішній генеральний директор Ostchem Олександр Халін.

Ostchem - керуюча компанія, яка координує стратегію шести підприємств азотної хімії, що належать Group DF Дмитра Фірташа, чотири з яких розташовані в Україні: концерн "Стирол", "Сєвєродонецьке об'єднання" Азот ", черкаський" Азот "," Рівнеазот".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!