"Регіонали" розіграли 63 мільйони на будинок культури

Четвер, 30 травня 2013, 10:37

Управління капбудівництва Донецької міськради уклало угоду з ПАТ "Шахта імені О.Ф. Засядька" на реконструкцію будівлі Будинку культури ім. Горького за 63,12 млн гривень.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Роботи триватимуть до кінця квітня 2015 року, фінансують реконструкцію з місцевих бюджетів.

ПАТ "Шахта імені О.Ф. Засядька" контролює депутат від Партії регіонів Юхим Звягільський. Компанія почала регулярно вигравати будівельні підряди влітку 2012 року і за цей час, разом зі своїм відокремленим підрозділом "Дорожнє будівельне управління", отримала підрядів на 171,59 млн гривень.

Реклама:

Єдиним допущеним до участі в конкурсі конкурентом з різницею в 5% було ТОВ "Мегаполіс". Власником і керівником цієї фірми зі статутним капіталом 7,4 тис гривень є Дмитро Бондаренко, відомий як депутат Пролетарської районної ради в місті Донецьку.

За останні п’ять років фірма отримала підрядів на 21,48 млн гривень. Це вже не вперше, коли "Шахта" і "Мегаполіс" розігрують тендер: у січні 2013 року в такому ж складі пройшов тендер на другу чергу будівництва житлового будинку вартістю 50 млн гривень.

Окрім цих двох компаній у тендері намагалося також взяти участь ТОВ "Топ-Енерго". Фірма пропонувала виконати роботи за 58,71 млн гривень, тобто на 7% дешевше.

Однак пропозицію відхилили через відсутність однієї довідки – копії платіжного доручення щодо забезпечення пропозиції конкурсних торгів.

Наразі фірма "Топ-Енерго" належить Євгенові Кіму, однак до липня 2010 року її власником був чинний депутат Донецької міської ради Ігор Свиридов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: