"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Обсяг електронних грошей в Україні зріс на 42%

Середа, 29 травня 2013, 19:01

Обсяг електронних грошей в обігу в Україні в першому кварталі 2013 року, порівняно з показником першого кварталу 2012 року, зріс на 42%.

Про це повідомила заступник начальника відділу управління політики безготівкових розрахунків департаменту платіжних систем НБУ Тетяна Коваленко, передає "УНІАН".

За її словами, сума операцій з використанням електронних грошей в першому кварталі 2013 року становила 511 тис гривень, що в 2 рази більше показника за аналогічний період минулого року.

Також Коваленко повідомила, що лідером за обсягом операцій з електронними грошима є платіжна система "ГлобалМані".

Реклама:

За її словами, на даний момент регулятор погодив правила таким системам електронних грошей як "Максі" (емітент - "Альфа-Банк"), "MoneXy" (емітент - "Фідобанк") і "ГлобалМані" (емітент - "Ощадбанк").

Нагадаємо, НБУ включив до переліку банків, які відповідно до законодавства мають право на випуск електронних грошей в якості емітентів у Національній системі масових електронних платежів, банки "Імексбанк", "Оксі Банк", "Львів", "Фолькс-Банк",  "ЧБРР", "Полікомбанк", "Меркурій", "Демарк", "Хрещатик", "Експрес-Банк", "Кредит Вест Банк","КІБ","МІБ".

Також до переліку за системою Visa International увійшли банки "Південний", "Кредитпромбанк", "Астра Банк", за системою "ГлобалМані" - "Ощадбанк".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!