Королевська розповіла про покращення для малозабезпечених сімей

Середа, 29 травня 2013, 17:36

У 2013 році видатки держбюджету на різні види допомоги сім’ям з дітьми та малозабезпеченим сім’ям зростуть на 30% - до 40 млрд гривень.

Про це повідомила міністр соціальної політики Наталія Королевська під час брифінгу в Кабміні, повідомляє прес-служба урядового порталу.

"У 2013 році суттєво збільшено видатки держбюджету на різні види допомоги сім’ям з дітьми та малозабезпеченим сім’ям. Вони становитимуть понад 40 млрд гривень. Це на 30% більше, ніж у 2012 році. Загалом державну соціальну допомогу отримують щомісячно понад три з половиною мільйони сімей. Більшість з них - це сім’ї з дітьми", - зазначила Королевська.

Вона також повідомила, що у 2013 році зріс обсяг фінансування допомоги при народженні дитини - з 13,5 до 19 млрд гривень.

Реклама:

За словам Королевської, у півтора рази зріс середній розмір допомоги малозабезпеченим сім'ям. На сьогодні він становить 2,111 тис гривень (у минулому році - 1 394,9 гривень).

"В 2013 році усі діти-інваліди будуть забезпечені необхідними засобами реабілітації на 100%. Планується збільшення в півтора рази надбавки на догляд за дитиною-інвалідом з виключно високою мірою втрати здоров’я. Збільшені розміри виплат отримають понад 15 тисяч сімей", - відзначила вона.

Разом з тим на базі установ системи соціального захисту триває процес створення відділень з надання послуг денного догляду для дітей-інвалідів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: