"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бойко каже, що Україна попередила Росію про зниження закупівель газу

Середа, 29 травня 2013, 17:04

Україна попередила Росію, що при існуючих цінах на газ буде знижувати його закупівлю.

Про це заявив віце-прем'єр Юрій Бойко в інтерв'ю журналістам в Астані в середу, 29 травня, передає "УНІАН".

"Ми чітко і ясно попередили російських колег, що при існуючій ціні на газ ми будемо знижувати його споживання, а значить і закупівлі", - заявив Бойко.

Відповідаючи на запитання, чи існують якісь домовленості про зниження ціни на газ, чи може про це свідчити те, що Україна знизила обсяги закупівлі та складання балансу, Бойко сказав, що це означає лише те, що при складанні балансу газу Україна виходить зі своїх державних інтересів.

Реклама:

"Ми будемо закуповувати газу стільки, скільки можна, з урахуванням того, що частину газу ми міняємо на вугілля", - сказав віце-прем'єр.

Нагадаємо, 23 травня Кабмін затвердив прогнозний баланс надходження і розподілу природного газу в Україні на 2013 рік з обсягом імпорту 27,3 млрд куб. м.

Згідно з документом, надходження газу в поточному році від російського газового монополіста компанії "Газпром" складуть 18 млрд куб. м, від компанії Ostchem, підконтрольної українському бізнесменові Дмитру Фірташу, - 8 млрд куб. м, від німецького газового трейдера RWE - 1,3 млрд куб. м.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: