Україна не обмежиться статусом спостерігача в МС - Азаров

Середа, 29 травня 2013, 16:20

Статус спостерігача в Митному союзі дає Україні можливість брати участь у прийнятті рішень.

Про це в інтерв'ю телевізійному каналу "Білорусь-1" напередодні саміту глав урядів СНД заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, передає "УНІАН".

"Статус спостерігача в Митному союзі дає можливість Україні брати участь у прийнятті рішень. Не з правом вирішального голосу, але з правом дорадчого голосу. Вже те, що Україна буде мати інформацію про рішення і буде мати можливість на дипломатичному рівні, на рівні контактів керівництва країн упереджувати їх прийняття, дуже важливо. І це буде працювати на зміцнення відносин України з країнами МС", - підкреслив Азаров.

При цьому він зазначив, що Україна не збирається обмежуватися тільки статусом спостерігача.

Реклама:

"Вже зараз при уряді України створено групу достатньо компетентних фахівців, яка вивчає можливість приєднання України до цілого ряду угод. І такий аналіз вже зараз виконується і після його завершення ми запропонуємо нашим колегам створити переговорну групу досить високого рівня, щоб у найкоротші терміни домовиться про те, до яких угод Україна зможе приєднатися, не змінюючи тексту самих угод. Які зміни ми можемо запропонувати своїм партнерам і чи зможуть ці пропозиції бути прийнятими", - підкреслив прем'єр-міністр.

Як відомо, Митний союз погодився зробити Україну спостерігачем.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: