Митний союз підтримує участь України в якості спостерігача

Середа, 29 травня 2013, 15:36

Країни Митного союзу Єдиного економічного простору підтримують намір України стати спостерігачем у цій організації.

Про це сказав після засідання президентів Казахстану, Росії, України і Киргизстану глава держави Казахстану Нурсултан Назарбаєв, зачитавши спільну заяву президентів, передають "Українські новини".

"Україна висловила намір отримати статус спостерігача в нашій роботі як у Митному союзі Єдиного економічного простору, і в майбутньому Євразійського економічного союзу... Ми їх намір підтримали і прийняли відповідне рішення", - розповів він.

За його словами, досягнута домовленість, що експерти підготують документи, щоб на наступному засіданні Вищої євразійської економічної ради їх схвалити.

Реклама:

Нагадаємо, у квітні президент Віктор Янукович заявляв, що статус спостерігача України в МС ЄЕП дозволить Україні отримати доступ до документів організації.

Раніше Кабмін створив робочу групу високого рівня з питань поглиблення співробітництва з МС ЄЕП.

Україна неодноразово заявляла про бажання працювати з Митним союзом за схемою "3 +1", тобто брати участь в окремих угодах в рамках об'єднання, але не ставати його повноправним учасником, проте Росія називала такий підхід неприйнятним.

Європейський союз неодноразово заявляв, що Україна не може одночасно бути членом Митного союзу ЄЕП і мати зону вільної торгівлі з ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: