З початку року з банкоматів вкрали близько 2 мільйонів

Середа, 29 травня 2013, 15:24

Від початку року в Україні з банкоматів викрали приблизно 2 млн гривень.

Про це повідомила начальник відділу департаменту держслужби охорони МВС Світлана Павловська, передає "Інтерфакс-Україна".

"У 2011 році таким чином було вкрадено майже 9 млн гривень. У 2012 році - майже 12 млн гривень, Цього року вже збитки близько 2 млн гривень", - зазначила Павловська.

Вона додала, що у 2012 році було здійснено 24 розкрадання з банкоматів, вже на початок цього року - приблизно 20 таких злочинів.

Реклама:

За її словами, всього в Україні зареєстровано майже 37 тисяч банкоматів, з яких підрозділи Держслужби охорони охороняють менше 10%. Ще менша кількість банкоматів, зазначила вона, охороняється недержавними охоронними структурами.

Павловська підкреслила, що не менше 80% всіх банкоматів у країні функціонують без охорони і є легкою здобиччю для злочинців.

Що стосується способу пограбування банкоматів, то, за словами Павловської, найбільш поширеним є їх фізичний злом, при якому часто використовуються металеві предмети.

Представник МВС звернула увагу, що банкомат є власністю певного банку і тому функція охорони покладено безпосередньо сам банк.

У зв'язку з цим міністерство звернулося до Національного банку з інформацією про факти пограбувань банкоматів і проханням вжити відповідних заходів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!