"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Азарова обіцяють стабільні ціни на цукор

Середа, 29 травня 2013, 15:02

Влітку поточного року не очікується щорічного сезонного зростання цін на цукор, однак виробники все ж розраховують у перспективі незначно підвищити ціни для скорочення своїх збитків.

Про це повідомив голова правління Національної асоціації цукровиробників України "Укрцукор" Микола Ярчук, передає "Інтерфакс-Україна".

"Особливих змін цін на внутрішньому ринку поки не спостерігається. Хоча ви знаєте, що зараз сезон підвищення цін, коли в минулі роки, коли виростають ягоди і фрукти, ціни підвищуються. Цього року ми не прогнозуємо такого явища, хоча виробники цукру та цукрових буряків чекають незначного підвищення, щоб зменшити свої збитки, яких вони зазнали при виробництві цього продукту", - сказав Ярчук.

За даними Мінекономторговлі, роздрібні ціни на цукор в Україні коливалися в залежності від регіону і на 24 травня 2013 становили від 5,18 до 5,83 гривень за 1 кг, в середньому - 5,4 гривень за кг.

Реклама:

На початок 2013 року середня ціна на цукор складала 5,36 гривень за кг.

Як повідомлялося, раніше Кабмін встановив мінімальну ціну 1 тонни цукру на майбутній маркетинговий рік 4677,69 гривень (без ПДВ), що на 14,6% вище мінімальної ціни на поточний маркетинговий рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: