"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Індекс "Української біржі" просів на 2,3%

Середа, 29 травня 2013, 11:42

Торги на українському ринку акцій 29 травня 2013 року відкрилися зниженням індексу "Української біржі" - на 10:35 індикатор просів на 2,3%.

Індекс ПФТС до цього часу не змінився, передає "Інтерфакс-Україна".

Більше за інших вранці на УБ знижувалися акції Єнакіївського метзаводу (-5,55%), "Цетренерго" (-4%) і "Донбасенерго" (-3,44%).

Як повідомив старший трейдер, консультант інвесткомпанії "Драгон Капітал" Олександр Фощан, до відкриття торгів на українському ринку акцій склався помірно негативний зовнішній фон.

Реклама:

"Але близькість локальних мінімумів, відсутність великих продавців і знаходження акцій в зоні сильної перепроданості утримає ринок від розпродажів. Індекс УБ, швидше за все, покаже бічну динаміку", - зазначив він.

За словами експерта, в першій половині дня на хід торгів можуть вплинути дані індексу довіри споживачів від компанії GfK та травневі дані з безробіття в Німеччині. У другій половині дня будуть опубліковані попередні дані щодо інфляції в Німеччині.

На думку аналітиків інвесткомпанії "Кінто", враховуючи технічну картину і зовнішній фон можна очікувати зростання українських індексів протягом найближчих двох тижнів, незважаючи на те, що на цьому часовому проміжку російські індекси найімовірніше очікує незначна корекція вниз або бічний тренд.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: