"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Держлікслужба хоче запровадити обов'язкове маркування ліків

Вівторок, 28 травня 2013, 16:51

Обов'язкове маркування кожної упаковки лікарського засобу унікальним номером і кодом планують запровадити в Україні до 2017 року.

Про це заявив на прес-конференції голова Держлікслужби України Олексій Соловйов, передає "Укрінформ".

"З 1 січня 2013 року ЄС ввів програму індивідуального маркування кожної упаковки ліків штрих-кодом і індивідуальним номером. Україна, як і ЄС, для того, щоб запобігти надходженню фальсифікованих ліків на нерегульований ринок країн СНД, теж паралельно вводить подібні вимоги", - сказав Соловйов.

Він додав, що цьогоріч вже реалізовано пілотний проект за участю турецьких, індійських, українських виробників та аптечних складів і мереж. Якщо він буде вдалим, то Україна так само як і Євросоюз, перейде до подібного законодавства до 2017 року, зазначив Соловйов.

Реклама:

За словами голови Держлікслужби, суть нововведення полягає в тому, що завдяки унікальному номеру кожної упаковки можна буде відстежити та ідентифікувати будь-який лікарський засіб в режимі реального часу по всьому ланцюжку поставок.

Розробка та впровадження системи відстеження лікарських засобів в Україні відбувається за підтримки Європейського директорату з якості лікарських засобів Ради Європи.

Як відомо, нещодавно прем`єр-міністр Микола Азаров пообіцяв розглянути можливість введення податку на додану вартість на імпортні ліки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: