S&P в найближчі 12 місяців знизить рейтинг України

Вівторок, 28 травня 2013, 11:42

Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's знизить суверенний рейтинг України в найближчі 12 місяців з імовірністю 30%.

Про це повідомив директор з напрямку "Суверенні рейтинги" Standard&Poor's Тревор Куллінан в ході конференції, передає "УНІАН".

За словами Куллінана, агентство підтвердило довгострокові і короткострокові суверенні рейтинги України на рівні "В/В" з негативним прогнозом.

"За Україною ми залишаємо негативний прогноз, і є висока ймовірність, що в найближчі 12 місяців ми переглянемо рейтинг України, і з 30-відсотковою ймовірністю рейтинг буде знижений", - сказав він.

Реклама:

Нагадаємо, Standard&Poor's підтвердило довгострокові і короткострокові суверенні рейтинги України на рівні "B/B" з негативним прогнозом.

На думку агентства, рейтинги України стримуються політичною невизначеністю і проблемами фінансового сектора.

Також агентство підтвердило довгостроковий рейтинг України за національною шкалою на рівні "uaA-".

На думку аналітиків S&P, стратегія уряду, спрямована на забезпечення фінансування в іноземній валюті, яка необхідно для покриття зростаючих потреб у зовнішньому фінансуванні в середньостроковій перспективі, як і раніше залежить від сприятливої в даний час кон'юнктури на ринках капіталу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: