"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров розкритикував роботу відомства Присяжнюка

Вівторок, 28 травня 2013, 11:02

На закритому засіданні Кабміну прем'єр-міністр Микола Азаров розкритикував діяльність Міністерства аграрної політики і продовольства.

Про це пише "Комерсант-Україна" з посиланням на нардепа від "Свободи" Юрія Сиротюка.

"Кабінет міністрів заслухав кілька звітів - про виконання програми президента, звіт міністра освіти і науки Дмитра Табачника і звіт міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького. Але критика з боку прем'єра пролунала на адресу Мінагропроду", - розповів  Сиротюк.

Глава Мінагропроду Микола Присяжнюк на засіданні був відсутній. Замість нього з доповіддю про виконання весняних польових робіт виступив заступник міністра Олександр Сень.

Реклама:

"Мінагропрод запропонував скоротити посівні площі під цукровий буряк, аргументувавши це тим, що у разі перевиробництва цукру ціна на нього суттєво впаде, і аграріям буде невигідно садити буряки надалі. Та ж ситуація з гречкою - за словами представника міністерства, немає потреби створювати перевиробництво цієї культури", - зазначив Сиротюк.

Але ці доводи не задовольнили Кабмін, пише видання.

"Критики було багато - в основному відносно зменшення посівних площ під гречку і буряк. Аргументи міністерства здалися переконливими, але в уряді радянський підхід - є план, і його треба виконувати", - заявив депутат.

Крім того, вислухавши голів ОДА, Азаров запропонував "визнати незадовільною роботу Мінагропроду під час весняних польових робіт".

Відповідне рішення підтримали всі присутні на засіданні міністри.

"Склалося враження, що це була спроба Азарова вказати на місце міністрам, близьким до родини президента Віктора Януковича, а ми знаємо, що Присяжнюк, за чутками, входить до їхнього кола", - сказавь Сиротюк.

За його словами, єдиним хто утримався при голосуванні виявився перший віце-прем'єр Сергій Арбузов.

"Він намагався переконати уряд у тому, що ситуація в АПК зовсім настільки плачевна, але йому це не вдалося", - підкреслив Сиротюк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: