"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Києві нарахували на 325 мільйонерів більше, ніж у минулому році

Понеділок, 27 травня 2013, 19:26

У столичному управлінні Міндоходів нарахували на 325 мільйонерів більше, ніж у минулому році.

Про це, підводячи підсумки цьогорічної кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2012 році, повідомила в. о. начальника Головного управління Міндоходів у м. Києві Ірина Носачова., передає прес-служба.

"Цьогоріч у столиці кількість мільйонерів склала 1362 громадян, які минулого року отримали доходів на загальну суму 5,9 млрд гривень. Вони мають сплатити до бюджету понад 198 млн гривень податку. Найбільше заможних громадян традиційно проживає у Печерському, Шевченківському, Голосіївському та Оболонському районах Києва", - зазначила Носачова.

За словами в. о. начальника, зростанню кількості заможних киян, які не приховують власні статки та сплачують до бюджету податки, не в останню чергу, сприяла роз’яснювальна робота фахівців Міндоходів.

Реклама:

Проте, вказана кількість столичних мільйонерів є неостаточною, оскільки наразі проводяться перевірки поданих у деклараціях про майновий стан та доходи сум отриманих доходів.

"З початку року киянами подано понад 27 тисяч декларацій про майновий стан та доходи. Сума задекларованого доходу склала 10,292 млрд гривень, що на пів мільярда гривень більше ніж у минулому році. У підсумку декларування, самостійно визначена сума податку на доходи фізичних осіб, яка має надійти до бюджету, склала 290 млн гривень", - зауважила Носачова.

Нагадаємо, у минулому році податківці нарахували 1037 столичних мільйонерів, які задекларували 5,1 млрд гривень отриманих доходів.

Як повідомлялося, у поточному році за підсумками минулої кампанії декларування 77 жителів Криму відобразили у своїх деклараціях доходи понад 1 млн гривень.

Як відомо, в Житомирській області за підсумками цьогорічної кампанії декларування доходів, отриманих у минулому році, податківці нарахували 28 мільйонерів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: