У Попова переплатили за "зимову" сіль до 20 мільйонів

Понеділок, 27 травня 2013, 17:47

Київська влада, готуючись до ліквідації наслідків зимової негоди, змушена була закуповувати сіль у державного заводу через комерційні структури, в результаті чого переплатили 16-20 млн гривень.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко під час засідання колегії, присвяченій підсумкам опалювального сезону 2012-2013 років, передає "УНІАН".

"Державний завод продає сіль через комерційні структури, і приблизно на 280-290 гривень  дорожче одна тонна, ніж купувати це через підприємство. Аргументує директор заводу це тим, що він може продавати тільки за рахунок передоплати. Те, що бюджетним кодексом передбачена проплата за фактом поставки, його не задовольняє. Але це все ж державне підприємство. Ми підрахували, що приблизно 16-20 млн гривень ми переплачуємо за сіль у цілому по Києву", - сказав Голубченко.

Він запропонував керівництву Києва звернутися до профільного міністерства або Кабміну, щоб виправити ситуацію і забезпечити місту можливість закуповувати сіль у держпідприємства безпосередньо.

Реклама:

"Тому моє прохання, щоб ми звернулися листом до міністра сільського господарства, якому підпорядкований цей завод, а якщо не допоможе, то до Кабінету міністрів з тим, щоб зобов'язати, коли ми купуємо за бюджетні кошти для міста, постачати нам сіль за ціною, яка складається на заводі, а не через дві комерційні структури, які нам пропонують закуповувати сіль. Більше того, сам завод навіть на тендер не виходив, тільки комерційні структури. На мою думку, це ненормально для держави", - зазначив Голубченко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: