"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Януковича заперечують, що "трубу" проміняли на Митний союз

Понеділок, 27 травня 2013, 17:16

Переговори щодо створення консорціуму з управління газотранспортною системою і отримання Україною статусу спостерігача в Митному союзі не пов'язані.

Про це заявив радник президента - керівник головного управління адміністрації президента з питань міжнародних відносин Андрій Гончарук, якого цитують "Українські новини".

"У зв'язку з певними оцінками, які з'явилися сьогодні в ЗМІ, щодо пов'язання отримання статусу спостерігача в Митному союзі і певних поступок щодо подальшого розвитку переговорного процесу щодо газотранспортної системи, хотів би сказати, що ці процеси ніяк не пов'язані. Обидва рухаються паралельно", - підкреслив він.

Гончарук зазначив, що Україна в даних питаннях ставить певну, незалежні один від одної цілі.

Реклама:

Радник підкреслив, що поглиблення співпраці України в Митному союзі, в тому числі шляхом участі українських представників у роботі різних органів цієї організації, ніяк не заважають євроінтеграційним процесам, які є стратегічною метою України.

Він також прогнозує, що під час візиту президента Віктора Януковича до Казахстану 28-29 травня буде узгоджений з президентами країн Митного союзу Єдиного економічного простору (Росія, Казахстан, Білорусь) меморандум про отримання Україною статусу спостерігача в даному союзі.

"Буде узгоджений. Я прошу, тут не зробіть помилки", - зазначив він.

Раніше з'явилася інформація, що під час візиту Януковича до Росії 26 травня Україна пішла на поступки Росії в переговорах щодо української ГТС в обмін на отримання статусу спостерігача в Митному союзі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!