"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Аграріям збільшили оплату за "форвардне" зерно

П'ятниця, 24 травня 2013, 19:07

З травня 2013 року ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" (ПАТ "ДПЗКУ") збільшила розмір попередньої оплати за форвардними контрактами.

Аграрії отримують не 700 гривень, а 1000 гривень за тонну зерна, йдеться у повідомленні Мінагрополітики.

"Таке рішення прийняли у корпорації, аби збільшити фінансування сільгоспвиробників на етапі вирощування врожаю, а також залучити ще більше аграріїв до участі у програмі форвардних закупівель", - сказано у повідомленні.

За словами заступника голови правління ПАТ "ДПЗКУ" Роберта Бровді, кошти, які отримують аграрії під майбутній урожай, не прив'язані до певних статей видатків і термінів освоєння, тому їх можна використовувати на різних стадіях - від сівби до збирання зернових.

Реклама:

"Найбільш активні у цій форвардній програмі аграрії Кіровоградської, Полтавської, Чернігівської, Харківської, Дніпропетровської та Вінницької областей. Із заявленого обсягу вже укладено й профінансовано 293 форвардних контракти щодо поставки 467 тис тонн зерна на суму попередньої оплати 357,5 млн гривень", - повідомили у Мінагрополітики.

Як відомо, форвардний контракт - це стандартний документ, який засвідчує зобов'язання особи придбати (продати) цінні папери, товари або кошти у визначений час та на визначених умовах у майбутньому, з фіксацією цін такого продажу під час укладення такого контракту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: