Білорусь припинила блокувати українські солодощі

П'ятниця, 24 травня 2013, 14:36

Білоруська митниця припинила блокувати постачання вітчизняних солодощів.

Про це повідомила прес-служба асоціації "Укркондпром", передає "УНІАН".

"На сьогодні практично знята блокада, яка була влаштована білоруськими митниками українським кондитерським виробам", - йдеться в повідомленні асоціації.

Тим не менш, українські кондитери все ще відчувають труднощі з поставками свого товару в торговельні мережі Білорусі, що, на думку "Укркондпрома", пов'язане з адміністративними обмеженнями, негласно введеними в Білорусі.

Реклама:

Заяви ж білоруської влади про відсутність будь-яких постанов, що обмежують експорт у країну кондитерських виробів, голова асоціації Олександр Балдинюк називає неправдивими.

Крім того, він вказує на необхідність створення механізму оперативного та ефективного реагування на подібні протизаконні дії іноземних держав з штучного обмеження поставок українських товарів.

"Враховуючи, що Україна не змогла сформувати швидку і адекватну відповідь, залишається високою загроза регулярного використання подібних методів як Білоруссю, так і іншими країнами, на ринках яких успішно конкурує українська кондитерська продукція", - цитує прес-служба Балдинюка.

Нагадаємо, зупинка українських вантажів з кондитерськими виробами на кордоні з Білоруссю для проведення митного огляду може спричинити за собою втрати для вітчизняних кондитерських підприємств на суму до 50 млн гривень, оскільки зараз експорт в цю країну повністю заблокований.

Як відомо, перший віце-прем'єр Сергій Арбузов пообіцяв вирішити проблему постачань українських кондитерських виробів у Білорусію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: