Думка експерта: Косюк не зазнав збитків через заборону на експорт курятини

Четвер, 23 травня 2013, 18:57

Двотижнева заборона на експорт курятини до країн Митного союзу не відбилася на фінансових результатах МХП за другий квартал 2013 року.

Про це заявила старший аналітик Dragon Capital Тамара Левченко, коментуючи новину про те, що Україна скасувала заборону на експорт до країн Митного союзу продукції двох виробників курячого м'яса (МХП та "Агромарса").

"Згідно із розрахунками, двотижнева заборона не відбилася на фінансових результатах МХП за другий квартал 2013 року і лише неістотно вплине на наш прогноз фінансових показників компанії", - сказала експерт.

Вона нагадала, що у 2012 році компанія МХП збільшила експорт м'яса птиці на 65% р/р до 58 тис тонн, що становило 15% у загальному обсязі виручки за 2012 рік.

Реклама:

"У 2013 році МХП планує збільшити обсяги експорту на 55% р/р до 90 тис тонн (близько 20% обсягу випуску), поставляючи за кордон фактично весь обсяг виробленої продукції на нещодавно запущеній Вінницькій птахофабриці (прогноз у розмірі 50 тис тонн)", - зазначила Левченко.

Як відомо, 66% компанії МХП належить українському мільярдерові Юрію Косюку, а земельний банк компанії становить 285 тис гектарів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: