"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Компанії Ахметова віддали більше 35 гектарів столичної землі

Четвер, 23 травня 2013, 15:22

Київська мiська рада передала "Київенерго" земельну дiлянку площею 35,5 га пiд ТЕЦ № 5 у Голосiївському районi столиці.

Таке рiшення було ухвалено на засiданнi Київради, передає "Інтерфакс-Україна".

Так, дiлянку пiд ТЕЦ-5 площею 35,5 га на вул. Промисловiй, 4 у Голосiївському районi передано "Київенерго" в оренду до 31 грудня 2017 року для експлуатацiї та обслуговування єдиного майнового комплексу. Нормативна грошова оцiнка дiлянки визначена в розмiрi 200,5 млн гривень.

Київрада також дозволила "Київенерго" розробити проект землеустрою щодо вiдведення ще 10-ти земельних дiлянок загальною площею 64,94 га на вул. Промисловiй, 4 у Голосiївському районi для експлуатацiї та обслуговування єдиного майнового комплексу з виробництва та постачання теплової та електричної енергiї.

Реклама:

Також "Київенерго" отримав дозвiл на розробку проекту землеустрою щодо вiдведення земельної дiлянки площею 102,98 га пiд ТЕЦ-6 на вул. Пухiвськiй, 1а у Деснянському районi для експлуатацiї та обслуговування єдиного майнового комплексу з виробництва та постачання теплової та електричної енергiї.

Як відомо, енергохолдинг "ДТЕК" олігарха Ріната Ахметова володіє 72,33% акцій "Київенерго".

Як повідомлялося, "Київенерго" за 2012 рік отримало 2,3 млрд гривень "паперового" прибутку за рахунок компенсацій різниці в тарифах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: