"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Клименка похвалилися "легалізацією" київських працівників

Четвер, 23 травня 2013, 12:01

У Києві за чотири місяці з початку 2013 року понад 7 тис громадян почали працювати легально зусиллями фахівців столичного управління Міндоходів.

Про це йдеться у повідомленні ГУ Міндоходів у Києві.

"У Києві з початку 2013 року легалізовано трудові відносини 3104 найманих працівників з їх роботодавцями. Крім того, 4018 осіб, які здійснювали "тіньову" підприємницьку діяльність, залучені до державної реєстрації", - йдеться у повідомленні.

Після офіційного працевлаштування "трудових нелегалів" бюджет додатково отримав понад 0,5 млн гривень податку на доходи фізичних осіб. Підприємці, які почали працювати легально, сплатили 847 тис гривень податку.

Реклама:

У столичному управлінні Міндоходів зазначають, що порушення трудових прав громадян все ж залишається поширеним явищем в діяльності бізнесу.

Про це свідчить і статистика роботи фахівців ГУ Міндоходів у м. Києві - 99% перевірок виявляють порушення законодавства під час виплати заробітної плати та інших доходів громадянам.

"За 4 місяці 2013 року у Києві проведено 160 вказаних перевірок, за результатами яких у 158 суб'єктів господарювання виявлено порушення законодавства, додатково нараховано до сплати в бюджет майже 13,7 млн гривень податку на доходи фізичних осіб", - повідомила в.о. начальника ГУ Міндоходів у м. Києві Ірина Носачова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!