Попов дав регіоналу ще 5 мільйонів на аеропорт Жуляни

Четвер, 23 травня 2013, 10:11

КП міжнародний аеропорт "Київ" уклав угоду з ТОВ "Будівельна компанія "Міськжитлобуд" на роботи з реконструкції зовнішніх інженерних мереж під будівництво нового міжнародного пасажирського термінала.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Вартість угоди становила 4,82 млн гривень.

Як зазначається, коштом міського бюджету замовлено додаткові роботи по інженерним мережам через коригування проекту реконструкції. Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі "в одного учасника", оскільки "Міськжитлобуд" у 2011 році було обрано виконавцем цих робіт за результатами відкритих торгів.

Реклама:

"Початкова вартість робіт становила 51,63 млн гривень Однак у січні 2013 року аеропорт замовив додаткові роботи вартістю 22,06 млн гривень. З врахуванням останньої закупівлі вартість реконструкції інженерних мереж біля аеропорту становить вже 78,51 млн гривень, пише видання.

Кінцевими власниками ТОВ "Будівельна компанія "Міськжитлобуд" є кіпрські офшори "Деванда менеджмент лімітед", "Фонтіс лімітед" та низка фірм, які контролюються компанією по управлінню активами "Акерс інцест" народного депутата від Партії регіонів Василя Хмельницького.

Нагадаємо, у лютому 2011 року Київрада віддала майновий комплекс аеропорту в Жулянах в оренду на 49 років ТОВ "Майстер-авіа", яка на той час належала Василю Хмельницькому через компанію "Акцент-інвест".

Згодом стало відомо, що вже після передачі аеропорту в оренду половина статутного капіталу "Майстер-авіа" отримала єнакіївська фірма "Фріланс-транс" з групи народного депутата від ПР Юрія Іванющенка.

Після передачі аеропорту приватному інвестору за кошти київського бюджету з київського бюджету було проведено тендери на 388,79 млн гривень: будівництво дороги до аеропорту та транспортної розв’язки вартістю 294,16 млн гривень, аеродромно-диспетчерської вежі за 16,12 млн гривень і інженерних мереж на 78,51 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!