"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ватикан опублікував перший в історії річний фінансовий звіт

Середа, 22 травня 2013, 20:37

Ватикан опублікував перший річний фінансовий звіт, підготовлений Управлінням фінансової інформації Святого Престолу (AIF).

Про це передають "РИА новости" з посиланням на видання Corriere della Sera.

В звіті, що складається з 64 сторінок, міститься інформація про всі операції і перевірки, проведені у 2012 році фінансовими інститутами Ватикану, включаючи IOR, який виконує функції банку.

Згідно із даними AIF, торік було зафіксовано шість підозрілих операцій проти однієї у 2011 році, а також зареєстровано майже 2,4 тис грошових переказів на суму понад 10 тисяч євро.

Реклама:

За словами директора AIF - швейцарця Рене Брульхарта, який представляв доповідь, Святий Престол в останні роки активізував свою діяльність з попередження та боротьби з відмиванням грошей відповідно до вимог міжнародного співтовариства.

Як відомо, управління було засновано Папою Римським Бенедиктом XVI у 2010 році. Воно займається моніторингом грошово-кредитної і комерційної діяльності установ Ватикану, зокрема так званого Інституту релігійних справ, дані про діяльність і фінансове становище якого практично не розголошуються.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!