Метро у Харкові добудують за гроші від продажу "Металіста"

Середа, 22 травня 2013, 17:13

У Харкові будівництво метро відновлять за рахунок коштів, виручених від продажу обласного спортивного комплексу "Металіст".

Про це під час сесії Харківської міської ради сказав Харківський міський голова Геннадій Кернес, передає УНІАН.

За його словами, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін звернувся до президента Віктора Януковича з проханням залишити кошти, отримані від продажу стадіону "Металіст", у Харківському регіоні, і президент підтримав цю ініціативу губернатора.

"Гроші від продажу об’єкту спортивної індустрії - футбольного стадіону - за погодженням із президентом України спрямують на завершення будівництва метрополітену", - сказав Кернес.

Реклама:

За його даними, будівництво станції метро "Перемога" на Олексіївській гілці планують продовжити в червні-липні 2013 року.

Нагадаємо, у грудні 2012 року голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін заявив, що орієнтовна вартість ОСК "Металіст" становить не менше 70 млн доларів.

Як відомо, наприкінці 2012 року група компаній "Газ України" домовилася про покупку футбольного клубу "Металіст" у бізнесмена Олександра Ярославського.

"СЄПЕК" об'єднує компанії, що входили раніше до групи "ГазУкраіна", яка спеціалізується на торгівлі скрапленим та природним газом, широким спектром нафтопродуктів та товарів для нафтогазової галузі.

Основний акціонер групи, за офіційною інформацією, - харківський бізнесмен, власник ФК "Металіст", Сергій Курченко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: