"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Через рецесію в Італії мільйони людей впадають у злидні

Середа, 22 травня 2013, 16:52

Мільйони італійців не можуть дозволити собі належним чином опалювати будинки і їсти м'ясо, оскільки країна зломлена рецесією і безробіттям.

Про це йдеться у звіті, згідно з даними якого кількість людей, що знаходяться у важких матеріальних умовах, подвоїлася за останні два роки, пише Reuters.

Дані інституту національної статистики ISTAT підкреслили масштаб виклику, що стоїть перед новим коаліційним урядом Енріко Летта.

Триваюча вже майже два роки рецесія стала важким тягарем для простих італійців, що все сильніше затягують пояси, йдеться в звіті ISTAT.

Реклама:

В Італії найбільше серед європейських країн молодих людей, які не навчаються і не працюють - 23,9%, свідчать дані дослідження.

На зубожілому півдні країни кожен третій італієць від 15 до 29 років потрапив в цю категорію.

Кількість людей, які живуть у сім'ях з важким матеріальним становищем, подвоїлася за останні два роки до 8,6 млн, або 14% населення, повідомляє ISTAT.

Відсоток людей в сім'ях, не здатних дозволити собі купувати білкові продукти, такі як м'ясо, кожні два дні, зросло до 16,6% в 2012 році з 12,4% у попередньому році і 6,7% в 2010 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!