"Прокладка" Януковича підняла ціни на вугілля для "Донбасенерго" у півтора рази

Середа, 22 травня 2013, 08:48

ПАТ "Донбасенерго" за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "Траст інцест" на постачання 150 тис тонн антрацитового шламу за 45 млн гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, фірма "Траст інцест" зі статутним капіталом 100 тис гривень зареєстрована на донеччанина Дмитра Шклярова. Контактний номер компанії також є контактним для фірми "Рятувальник", якою володіє будівельне підприємство "Кепітел білдінг Корпорейшен" з холдингу "МАКО" Олександра Януковича.

Єдиним конкурентом було ТОВ "Індастрі трейд" зі статутним капіталом 100 тис гривень, зареєстроване на донеччанина Володимира Довгаля. Ця фірма, як і "Траст інцест", була зареєстрована у лютому 2012 року, пише видання.

Реклама:

При цьому ціна шламу зросла. Нині його придбано по 300 гривень за тонну. Тоді як у вересні минулого року "Донбасенерго" купувало його у "Траст інвесту" по 250 гривень за тонну, а у липні – по 210 гривень за тонну.

Фірма "Траст інцест" за один рік отримала підряди державних компаній на постачання вугілля на 5,13 млрд гривень.

Нагадаємо, зараз склади державних вугледобувних підприємств переповнені видобутим вугіллям, яке немає збуту в Україні. Основною причиною профіциту вугілля в Україні є тіньовий ринок, обсяг якого становить 6 млн тонн на рік. Найбільшими постачальниками вугілля з копанок стали фірми, які пов’язують із Олександром Януковичем.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!