"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Через зарплатні борги страйкує Дунайське пароплавство

Вівторок, 21 травня 2013, 16:41

Представники профспілок і громадських організацій пікетують Мінінфраструктури з вимогою виплатити зарплату працівникам Дунайського пароплавства, які не отримували грошей більше ніж півроку.

Робітники пароплавства в місті Ізмаїл оголосили "італійський страйк", передає "Радіо свобода".

Вони прийшли на робочі місця, але відмовляються розпочати роботу, доки не будуть виконані вимоги закону: надання спецодягу і засобів захисту, а також виплата зарплатних боргів.

Представники профспілки кажуть, що керівники підприємства погрожують страйкарям, а декого вже звільнили.

Реклама:

"Працівникам Дунайського пароплавства не платять 7 місяців. Хоча навіть місячна затримка є кримінальним злочином. Окрім того, робітники не отримують спецодягу та гарячої води, на підприємстві не дотримується техніка безпеки", - заявив юрист профспілки "Захист праці" Володимир Симонь.

Юрист припускає, що невиплата зарплати судноремонтникам може призвести до колапсу водного транспорту.

Зрештою, до учасників мітингу вийшов представник міністерства і пообіцяв вислухати їхні вимоги. Частина активістів нині бере участь у переговорах всередині міністерства.

Нагадаємо, у листопаді 2012 року уряд розширив перелік об'єктів права держвласності, які можуть надаватися в концесію, внісши до нього всі  18 морських торгових портів України.

Як писала "Економічна правда", син діючого президента Олександр Янукович контролює такі порти: Іллічівський, "Южний" та Ялтинський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!