Україна перегляне мита в рамках СОТ по галузям

Вівторок, 21 травня 2013, 14:49

Перегляд Україною ставок імпортних мит у рамках членства у СОТ пройде не в загальному пакеті, а по галузях.

Про це повідомив урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій П'ятницький, передає "УНІАН".

"Позиція України не змінювалася. Усі позиції згруповані в кілька видів. Кожна група буде обговорюватися окремо. Для цього потрібно домовитися з тими країнами, які зацікавлені в тій чи іншій групі", - зазначив П'ятницький.

Нагадаємо, у вересні 2012 року Україна звернулася до СОТ з інформацією про намір підвищити імпортні мита на 371 товарну лінію. Протягом трьох місяців члени СОТ повинні були підтвердити свою зацікавленість у проведенні таких переговорів. Потім протягом двох місяців ці переговори повинні були бути проведені.

Реклама:

У листопаді 2012 року країни - учасниці Ради СОТ з торгівлі товарами, включаючи США, держави ЄС і Китай, закликали Україну відкликати свою заявку на перегляд тарифів. У відповідь Україна заявила, що не має наміру відкликати заявку, оскільки вона подана у відповідності з правилами СОТ.

Пізніше посольство США висловило стурбованість незмінністю позиції України щодо перегляду антидемпінгових мит і вказало на небезпеку безпрецедентного напруги в міжнародній торгівлі в разі, якщо прикладом України підуть інші країни. Аналогічну стурбованість висловили й влади ЄС. На думку європейських дипломатів, в історії СОТ досі не було прецеденту такого перегляду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: