Муніципальні кінотеатри Києва готують до приватизації - Меліхова

Вівторок, 21 травня 2013, 11:33

22 травня Київрада вирішить подальшу долю 8 муніципальних кінотеатрів Києва.

Про це написала на своїй сторінці Facebook депутат Київради Тетяна Меліхова.

За словами Меліхової, наміри столичної влади, під завуальованим приєднанням кінотеатрів "Братислава", "Київська Русь", "Лейпциг", "Ленінград", "Росія", "Флоренція", "Загреб" і кінотеатр ім. Т. Шевченка в КП "Київкінофільм", слід розуміти як підготовка до продажу.

Відповідний проект рішення "Про реорганізацію кінотеатрів комунальної власності територіальної громади міста Києва" внесений до порядку денного пленарного засідання Київради 22 травня 2013.

Реклама:

На її думку, муніципальні кінотеатри хочуть об'єднати в підприємство на чолі з одним чиновником нинішньої влади, метою якого є заробляння грошей у власні кишені.

"Рано чи пізно кінотеатри перепродадуть комерційним структурам або взагалі віддадуть у приватну власність і під приватизацію без збереження профілю кіно закладів", - пише депутат.

Меліхова звертає увагу на те, що проект рішення не отримав погодження профільної комісії Київради з питань культури та туризму.

За її словами, в 2008 році відповідне питання вже піднімалося КМДА. Тоді влада міста заявляли про те, що вона шукає інвесторів для реконструкції комунальних кінотеатрів, які зараз перебувають у незадовільному стані та потребують заміни обладнання та ремонту приміщень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: