Курченко побудує "Харків-Арену" за 350 мільйонів

Понеділок, 20 травня 2013, 13:16

У рамках підготовки до чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року в Харкові побудують багатофункціональну спортивну арену місткістю до 7 тис чоловік.

Про це пише "ЛІГАБізнесІнформ".

Згідно з повідомленням, інвестором будівництва є компанія СЭПЕК, очолювана власником ФК "Металіст" Сергієм Курченко. Вартість будівництва становитиме 350 млн гривень.

У цю суму входить зведення арени, а також благоустрій території, площа якої складе 5 га. Розташовуватися "Харків Арена" буде за адресою вул. Маршала Жукова, 2б (поруч зі станцією метро "Маршала Жукова"), приблизно в 10 км від центру міста.

Реклама:

Спорткомплекс "Харків-Арена" на матчах Євробаскету-2015 вміщатиме 6200 глядачів. Під час проведення концертів місткість може збільшуватися до 7 тисяч глядачів. Арена спроектована як універсальний зал для проведення змагань з різних видів спорту, а також концертів, виставок, ярмарків.

4-поверхова будівля складається з двох частин - арени і тренувальних залів. У загальний комплекс буде входити також спортивна школа. Арени включає в себе зал для глядачів з мобільними, стаціонарними трибунами і ВІП-ложами, два зали для тренувань, гардероби для гравців, тренерів, персоналу, приміщення кухні, підсобні та технічні приміщення.

Арену планують здати в експлуатацію вже в січні 2015 року.

Нагадаємо, указом від 15 травня Віктор Янукович ввів Курченка до складу комітету з "Євробаскету-2015".

Як повідомлялося раніше, держбюджет витратить на підготовку до чемпіонату Європи з баскетболу понад 7 млрд гривень.

Євробаскет пройде у вересні 2015 року в шести українських містах - Києві, Харкові, Львові, Донецьку, Дніпропетровську та Одесі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: