"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

США присвоїли Україні лідерство у піратстві

Четвер, 2 травня 2013, 11:34

Офіс торговельного представника США 1 травня 2013 року вніс Україну як найбільшого порушника авторського права до категорії так званих пріоритетних зарубіжних країн.

Про це сказано у відповідному документі офісу торговельного представника США, передає "Тиждень.ua".

"У результаті спеціального огляду 301 в 2013 році офіс торговельного представника США визначає Україну як пріоритетну зарубіжну країну (priority foreign country - PFC).Це визначення є кульмінацією зростаючого впродовж кількох років занепокоєння з приводу широко поширених крадіжок інтелектуальної власності, в тому числі зростаючих порушень прав інтелектуальної власності, де задіяні урядові структури", - йдеться у документі.

Основних підстав для прийняття такого рішення було три: "несправедливе, непрозоре управління" щодо організацій зі збору та розподілу авторських винагород для американських та інших правовласників, широке використання нелегального програмного забезпечення в українських держорганах, нездатність вжити ефективних заходів для боротьби з широко поширеними в інтернеті порушеннями авторських та суміжних прав в Україні.

Реклама:

Як повідомлялося, за даними Держслужби інтелектуальної власності, втрати української економіки від підробленої продукції становлять близько 1 млрд євро.

Нещодавно віце-прем’єр Костянтин Грищенко заявляв, що влада буде вчити українців поважати інтелектуальну власність.

Нагадаємо, віце-прем’єр-міністр також попросив США допомогти у захисті інтелектуальної власності.

Раніше Міжнародний Альянс Інтелектуальної Власності запропонував зробити Україну "піратом №1" у світі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: