"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Fitch знизило довгостроковий рейтинг Словенії

Субота, 18 травня 2013, 10:58

Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента Словенії в іноземній і місцевій валютах до "ВВВ +" з "А-" з негативним прогнозом.

Про це повідомляється в прес-релізі агентства, передає "Прайм".

Як повідомляється, аналогічний короткостроковий рейтинг країни був підтверджений на рівні "F2".

"Макроекономічні та фінансові перспективи держави значно погіршилися після останнього огляду рейтингу Словенії в серпні 2012 року. На даний момент агентство прогнозує 2-відсоткове скорочення реального ВВП в 2013 році і зниження на 0,3% в 2014 році. Тоді Словенія, ймовірно, буде однією з двох економік єврозони, які скорочуватимуться", - йдеться в прес-релізі.

Реклама:

Fitch також прогнозує, що дефіцит держбюджету (за вирахуванням витрат на рекапіталізацію банків) зросте до 5% ВВП в 2013 році з 4% в 2012 році проти цільового показника в 2,8%, визначеного в кінці 2012 року.

Аналітики агентства також відзначають, що в даний час існує значна розбіжність між офіційною оцінкою витрат на рекапіталізацію банків і оцінкою Fitch.

Агентство вважає, що банківському сектору Словенії будуть потрібні додаткові 2,8 мільярда євро (8% ВВП), 2 мільярди з яких необхідно влити в три найбільших (в основному державних) банки країни. Це більш ніж у 2 рази перевищує останню офіційну оцінку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: