"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Партнери сім'ї Єфремова придбали алюмінієвий завод

П'ятниця, 17 травня 2013, 15:18

Майно заводу "Інтерсплав" дістанеться Українському комунальному банку, який пов'язують з головою парламентської фракції Партії регіонів Олександром Єфремовим.

Про це пише Forbes.ua

Як пише видання, крапку в цій історії поставив Вищий господарський суд України, який 24 квітня відмовився визнати недійсним кредитний договір, укладений у 2010 році між "Інтерсплавом" і Укркомунбанком.

"Заради позики на 2,42 млн гривень завод, що мав до кризи виручку 90 млн гривень, заклав усе своє майно. Підприємство здатне випускати 60 тис тонн вторинних алюмінієвих сплавів на рік з відходів і лому", - йдеться в матеріалі.

Реклама:

"Є ознаки укладення договорів з метою відчуження всього належить заводу майна, що призведе до його банкрутства", - стверджували на суді представники Мінпромполітики, що виступали позивачем у суперечці з боку держави, що володіє 43,2% "Інтерсплаву". У відношенні заводу, що зупинився на початку 2009 року, у грудні 2012-го почалася процедура банкрутства.

Як повідомляється, спірний договір від імені "Інтерсплаву" підписав громадянин Болгарії Христо Димитров Колєв, оформлений незадовго до цього на роботу в компанію на посаду менеджера з фінансів та розвитку та отримав від гендиректора Віктора Болденкова довіреність на підписання фінансових документів.

"На момент укладання договору Колєв представляв інтереси не тільки позичальника, але і кредитора. Укркомунбанк входить до складу американської компанії TBM Holding, яку болгарин офіційно очолює з 2005 року. Одним з бенефіціарів холдингу, до складу якого входять завод з виробництва газових котлів "Термо" , девелоперська компанія "Новобуд", СК "Оранта-Лугань" та інші, вважається колишній губернатор Луганської області Єфремов", - пише видання.

Як пише Forbes.ua заступник губернатора Луганської області Едуард Лозовськой -один з основних акціонерів TBM Holding, про що прямо сказано в презентації для інвесторів на її сайті.

"Колишній власник шахти "Білоріченська", яку в 2012 році обласна влада повернула до складу держпідприємства "Луганськвугілля", Ігор Мартиненков переконаний: Лозовськой діє в інтересах Єфремова, якого видання "Коментарі" зараховує до головних бенефіціарів TBM Holding", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу, Єфремов і Лозовськой кажуть, що не займаються бізнесом.

Єфремов стверджує, що передав акції в управління, ставши в 1997 році губернатором Луганської області. До 1996 року він очолював правління Укркомунбанку. Лозовськой, який очолював банк у 2000-х, не заперечує дружніх і ділових відносин з Єфремовим, але запевняє, що після переходу в 2010 році на держслужбу "віддав всі активи в управління незалежної компанії". Її назви він не розкриває.

Як повідомляється, торговий дім "Краснолуцький машзавод", що належить болгарину Колєву реалізує гірничо-шахтне устаткування однойменного заводу, одним із співвласників якого через фірму "ДС-8" є син Єфремова Ігор.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: