Клименко каже, що "офшорний закон" принесе додатково 20 мільярдів

П'ятниця, 17 травня 2013, 11:14

Сума додаткових доходів, які надійдуть до держбюджету у разі прийняття закону про трансфертне ціноутворення, становить близько 20 млрд гривень.

Про це під час години уряду у парламенті заявив міністр доходів і зборів Олександр Клименко.

"Ця сума складає, по розрахункам фахівців, близько 20 млрд гривень, але ми ці суми розбиваємо по роках. Частина з цих сум вже надійде до бюджету в цьому році, якщо він буде прийнятий (закон) найближчим часом, тому що фінансово промислові групи вже будуть перебудовувати свої схеми і частина прибутку буде вже сплачуватися на Україну", - зазначив чиновник.

За його словами, прибуток повинен оподатковуватися і сплачуватись там, де є виробничі потужності, тобто в Україні.

Реклама:

"Додатково в бюджет надійде 20 млрд гривень за три роки, але я вважаю, що і не це головне. Головне в тому, що ми наше законодавство доведемо до тих норм, які є сьогодні у Європі", - підсумував Клименко.

Нагадаємо, 12 березня 2013 року прем’єр-міністр Микола Азаров підписав для внесення до парламенту законопроект про контроль за трансфертним ціноутворенням.

Як повідомлялося, у законопроекті про трансфертне ціноутворення передбачена можливість до 1 січня 2018 року для металургійної галузі та АПК скористатися певним послабленням в системі держконтролю.

Крім того, згідно із законопроектом, контроль трансфертних цін буде здійснюватися в тому випадку, якщо сукупний обсяг операцій з контрагентом перевищив 50 млн гривень в рік.

Бізнес буде подавати звітність раз на рік - до 1 травня наступного за звітним року. При цьому в проекті закону передбачено, що податківці не мають права перевіряти ціноутворення в контрольованих операціях у межах звичайної податкової перевірки.

За словами глави Міндоходів Олександра Клименка, закон про трансфертне ціноутворення принесе Україні в перший рік 0,5 млрд гривень додаткових надходжень.

Раніше перший віце-спікер Верховної ради Ігор Калєтнік заявив, що законопроект про трансфертне ціноутворення треба суттєво доопрацювати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: