Влада хоче переглянути механізм застосування санкцій для бізнесу

П'ятниця, 17 травня 2013, 09:39

Чиновників хочуть позбавити можливості призупиняти роботу компаній, що допустили серйозні порушення в роботі.

Держслужба підприємництва підготувала проект закону, що зобов'язує органи нагляду різних секторів економіки домагатися припинення діяльності компаній лише за допомогою судових рішень, пише "Комерсант-Україна".

Вводити тимчасові або постійні обмеження роботи господарюючих суб'єктів державні органи зможуть тільки через адміністративний суд.

Законопроектом вносяться зміни з метою зобов'язати місцеві органи влади та наглядові за різними секторами структури подавати судові позови при виявленні порушень.

Реклама:

"Звертатися до адміністративного суду щодо застосування впливу у вигляді припинення робіт у разі порушення норм і правил" - типове формулювання норми, яку пропишуть в законах, наприклад у законах про надра, землі, водне господарство.

Однак з цього правила будуть і винятки. Це торкнеться відносин у сфері охорони навколишнього середовища та природних ресурсів.

У ряді випадків державні органи зможуть обмежувати діяльність підприємців, але з наступним підтвердженням таких заходів адміністративними судами.

Наприклад, Рада міністрів Автономної республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації зможуть обмежувати роботу підприємств водопостачання, але з наступним підтвердженням цих рішень у суді.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!